Tuesday, June 1, 2010

Suri Rumah Lelaki = Sura Rumah

Assalamualaikum sume

Kita kembali lg di dalam post terbaru yg bakal membangkitkn isu hangat serta perdebatan diantara pelbagai kaum dan 3 jantina (lelaki, perempuan, dan .....)

Lelaki sebagai suri rumah adalah merupakan satu trend masa kini yg mana sang isteri yg bekerjaya keluar mencari rezeki manakala sang suami pula umpama menjadi semut merah di dalam rumah di dlm menguruskn kelengkapan seharian serta menyiapkn segala keperluan anak2.

Apa pendapat anda??

Pendapat aku??

Aku xpeduli pn pasal isu ni. Tapi sepatutnya sang suami yg seharusnya keluar mencari rezeki memandangkn posisinya sebagai ketua keluarga dan harus menjadi contoh kepada anak2. Bukan maksud aku wanita tidak boleh bekerjaya, tetapi sang suami tidak boleh merendahkan egonya dengan mengharapkn wang dari para isteri2. Lagipun, kalo suami tak kerja, takde duit, camne nk kawin lebih dari satu kn?? Ok abaikan penyataan aku ni.

So sebagai lelaki, bukan salah menjadi sura rumah, tetapi lagi bagus dan mulia jika wang dari titik peluh kita digunakan untuk menyara anak isteri tanpa terlalu mengharapkan pada bantuan mereka. Baru terasa bertanggungjawab, puas hati kn??

Ok sekian pada entry yg agak FORMAL ni

**********************************************************************************

Aku dpt idea nk wat citer pasal ni lepas aku dipertanggungjawabkn untuk jaga adik2 aku kat umah semasa ketiadaan parents aku, bermakna aku juga skang menjadi sura rumah muda yang berbakat tapi ...... oh!!

0 comments:

Post a Comment